مسئله سایز سینه در پروسه تمرین بانوان ورزشکار زیاد مورد بحث قرار میگیرد، برخی که مایل به افزایش سایز سینه خود هستند به دنبال نوعی برنامه تمرین میگردند که بوسیله آن به این خواسته خود برسند و برخی از افراد هم هستند که نمیخواهند در فرایند کاهش چربی بدن سایز سینه خود را از دست بدهند اما مسئله اینجاست که در ورزش راهکار مناسبی برای این دو خواسته وجود ندارد و اکثریت خانمها بدلیل فقدان اطلاعات کافی یا از مربی خود بدلیل اینکه نمیتواند خواسته آنها را در خصوص تغییر سایز سینه هایشان برآورده کند میرنجند و یا فریب مربی نماهایی را میخورند که در مورد این موضوع اطلاعات کذب میدهند تا افراد مختلف را برای سودجویی مالی جذب کنند، به همین علت در این مقاله با تشریح کامل به این موضوع پرداختم تا اطلاعات کافی را در این زمینه در اختیار شما قرار دهم.

طبق نظریات منتشر شده از دانشگاه جان هاپکینز، ساختار سینه تماما بر پایه ی وظیفه اصلی آن یعنی تولید شیر میباشد. هرچند که سیستم و آناتومی آن پیچیده تر از آن است که به نظر می رسد. این ساختار تنها متشکل از شیر، چربی و بافت نیست بلکه ترکیبی از تمام آنها و سایر اجزاست که در دنباله به آنها اشاره میکنم:

مجاری و نرمه های کوچک (LOBULES)

طبق مستندات موسسه ملی سرطان سینه، سینه های سالم بین ۱۲ تا ۲۰ نرمه دارند که آن ها هر کدام متشکل از ۲۰ تا ۴۰ نرمه کوچکتر هستند (مثل تعدادی انگور). طبق گفته های کلینیک مایو، نرمه های کوچک از نوک سینه منشعب شده و کیسه های خالی کوچکی را که حبابچه (alveoli) نامیده می‌شوند نگه می دارند این حبابچه ها توسط شبکه ای از مجاری به هم متصل بوده که وظیفه ی آن ها انتقال شیر در سینه هنگام شیر دادن است.

چربی و بافت

نواحی اطراف نرمه های کوچک و مجاری، متشکل از ترکیبی از چربی، رباط ها و بافت متصل کننده است و بدلیل تفاوت ژنتیکی بین افراد مختلف نسبت چربی و بافت و رباطهای سینه در افراد مختلف تفاوت دارد و در صورتی که نسبت بافت و رباطهای تشکیل دهنده سینه در فردی بیشتر باشد این فرد در پروسه کاهش وزن و چربی بدن سایز کمتری از سینه خود را از دست خواهد داد و برعکس این موضوع هم صادق است.
بافت چربی درون سینه ها، بافت چربی adiposeنامیده میشود و طبیعتا سینه های بزرگ تر چربی بیشتری دارند در حالی که سینه های کوچکتر، کم تر. علاوه بر این میزان چربی بسته به مقطع سنی نیز ممکن است تفاوت کند. خانم های مسنی که به مقطع یائسگی رسیده اند اغلب بافت چربی سینه هایشان بیشتر است در حالی که خانم های جوانتر، بافت ها و رباط ها در سینه هایشان انبوه تر است. یک لایه نازک از بافت متصل کننده به نام لایه پوششی فیبری fascia نیز در این آناتومی وجود دارد که بافت سینه را احاطه کرده و روی ماهیچه سینه ای pectoralis مستقر است.

عضله

از لحاظ فنی، هیچ بافت عضلانی ای در ساختار اصلی سینه وجود ندارد ولی ماهیچه سینه ای pectoralis دقیقا زیر تمام اجزای دیگر سینه قرار دارد و سینه ها را از دنده ها جدا میکند. لذا تمرینات سینه برای خانمها تاثیر مستقیم بر روی افزایش سایز سینه نخواهد داشت اما انجام این تمرینات برای افزایش آمادگی بدن مشابه سایر عضلات ضروریست و باید جزئی از تمرینات هفتگی آنها قرار گیرد.

شاهرگ ها و مویرگ ها

این رگ های نازک مسیر عبور خون حاوی اکسیژن و مواد مغذی به سمت سینه ها هستند. طبق گفته های دانشگاه جان هاپکینز، به طور دقیق شاهرگ درونی پستانی از زیر بافت اصلی سینه عبور کرده و منبه اولیه تامین خون آن است.

گره های لنفاوی LYMPH NODES و مجاری

این بخش با عنوان سیستم لنفاوی هم شناخته میشود و این شبکه ی گره ها و مجاری پشت استخوان سینه، زیر بغل و بالای ترقوه قرار گرفته که گره های لنفاوی نقش مهمی در حبس کردن مواد مضر و خارج کردن آنها از بدن برای جلو گیری از عفونت ایفا میکنند.
حال که آشنایی با جزئیات این بخش حاصل شد تصور میکنم از این موضوع مطلع شدید که تغییر سایز سینه ها در کنترل تغذیه و تمرین شما نیست اما طبیعتا این موضوع نباید شما را از دستیابی به اندام ایده آل و سلامتی و آمادگی جسمانی که برای هر شخص لازم است باز دارد.

علیرضا بابازاده; مربی فدراسیون بدنسازی ایران و NSCA امریکا

منابع:
HTTPS://PATHOLOGY.JHU.EDU/BREAST/BASICS/OVERVIEW
HTTP://WWW.NATIONALBREASTCANCER.ORG/BREAST-ANATOMY
HTTPS://WWW.MAYOCLINIC.ORG/HEALTHY-LIFESTYLE/WOMENS-HEALTH/MULTIMEDIA/BREAST-CANCER-EARLY-STAGE/SLS-20076628?S=2

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *